Skrbno izbran filmski program, v katerem filmska dela in njihovi avtorji, gostje festivala, ne tekmujejo med seboj, ampak složno sobivajo v kinootoških sekcijah. Že tradicionalnih Signali, Dobri sosedje, 35-mm kult-ure, Prijatelji, Silvanov zaliv in Video na plaži, še mladostnih Evropa 2.0 in Ljubo doma, in še čisto svežih Chiaro-oscuro (letos s podnaslovom Tiranija napredka) in Ekstraserijsko (serije je lepo gledati tudi v družbi).

Arhiv

PRO Otok je program festivala Kino Otok – Isola Cinema, ki je namenjen filmskim profesionalcem in drugi zainteresirani javnosti. Prinaša štiri dni navdihujočih filmarskih druženj, posvečenih izmenjavi mnenj in izkušenj med domačimi in tujimi profesionalci različnih filmskih in s filmom povezanih profilov. Pripravljamo ga v sodelovanju z več partnerskimi organizacijami.

Arhiv

Podmornica na Otoku je raznolik filmskovzgojni program za otroke, mlade in družine, ki imajo radi film in si želijo čarobni svet gibljivih slik spoznati od blizu. Namenjena je najmlajši generaciji filmskega občinstva med 3. in 18. letom starosti, pa tudi njihovim staršem ali skrbnikom kot spodbuda k izbiri kakovostnih avdiovizualnih vsebin za otroke.

Arhiv

Mediteransko gostoljubno vabilo obiskovalcem festivala z vseh vetrov, da v Izoli poleg filmskih predstav in s filmom povezanih programov obiščejo tudi druge kulturno-umetniške dogodke.

Več