In še več

KONCERT ANA KRAVANJA IN SAMO KUTIN: TROSI KUMULUSA
29. 8., 23.00

Palača Besenghi degli Ughi, Gregorčičeva ulica 76, Izola

Ana Kravanja in Samo Kutin sta že vrsto let stalnica na kreativni slovenski glasbeni sceni – tisti, ki prekipeva od novih izraznih možnosti v poljih namišljene folklore, alternativnega rocka, eksperimentalne glasbe in svobodne improvizacije. Svoje zvočne zgodbe gradita z glasbeniško izostrenostjo in izjemno medsebojno usklajenostjo. Vsak odigrani ton postavita na točno tisto mesto, kamor spada – podobno zgradbi starodavnih pravljic, v katerih ima vse svoj pomen in smisel in h katerim se njuna glasba prilega kot roka v rokavico. V organizaciji festivala Kino Otok.

Vstopnina: 5 €. Število mest je omejeno, rezervacije sprejemamo na blagajna@isolacinema.org.

 

Razstave
od srede do nedelje

 

Palača Gravisi, Ulica Osvobodilne fronte 10, Koper
Federico Fellini v očeh Paula Ronalda – fotografska razstava

Paul Ronald se je kot filmski fotograf že zelo mlad ustalil v Italiji in tam vrsto let sodeloval z najuglednejšimi režiserji. Fellini je zelo cenil njegovo delo in ga je povabil k sodelovanju pri filmu Osem in pol. Ronald je spremljal snemanje od začetka do konca in opravil izjemno delo, ker se je odlično ujel z režiserjevim ustvarjalnim duhom. Razstava obuja vzdušje na snemanju z doslej neobjavljenimi fotografijami iz Ronaldovega osebnega arhiva, ki ga hrani Antonio Maraldi iz Filmskega centra v Ceseni, in razkriva genezo Fellinijeve mojstrovine. V organizaciji Kulturnega društva Peter Martinc in Skupnosti Italijanov »Santorio Santorio« Koper v sodelovanju z Italijanskim inštitutom za kulturo v Sloveniji.

Razstava bo odprta do vključno 29. 8.

 

Galerija Salsaverde, Gramscijeva 4, Izola
Skupnost v času koronavirusa – razstava študentov Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici

Izbor del, ustvarjenih v pomladnem semestru 2019/2020, ko je svet zajela pandemija koronavirusa. Na razstavi v Galeriji Salsaverde so predstavljeni kratki animirani filmi in video dela, nekatera so razmislek o nastali situaciji, pri drugih je ta vplivala na posebne okoliščine nastajanja. Vabljeni tudi k ogledu spletne zaključne razstave na: au-razstava.ung.si. V organizaciji Akademije umetnosti, zavoda Orbita in festivala Kino Otok.

Otvoritev razstave: 25. 8., 18.00.

 

Plac Izolanov, Ljubljanska 23, Izola
Razstava fresk Francisca Tomsicha

Francisco Tomsich je umetnik in pisec, rojen v Urugvaju. Je večkrat nagrajeni avtor različnih razstav in raziskovalnih projektov ter literarnih besedil in esejev o umetnosti in literaturi, ki so bili objavljeni v antologijah, enciklopedijah, znanstvenih revijah in tiskanih medijih po vsem svetu. Kot umetnik je sodeloval na sedmem bienalu Mercosul v Porto Alegru v Braziliji (2009) in na prvem bienalu v Montevideu (2012). V organizaciji Društva Izolanov.

 

Galerija Alga, Kristanov trg 1, Izola
Razstava Žive Agrež: Svetloba in barve Toskane

Naslikani utrinki pokrajine izžarevajo poseben čar: vsak trenutek ima drugačen odtenek in podobo. Takšne so tudi slike avtorice Žive Agrež, ki je v Toskani je ujela trenutke in jih naslikala na platno. Vstopite v svet raznobarvne Toskane. Svetloba in barve spreminjajo svet okoli nas. V organizaciji Centra za kulturo, šport in prireditve Izola.

 

Muzej Izolana – hiša morja, Ulica Alme Vivode 3, Izola
Zakladnica izolskih morskih in ribiških zgodb

Nedavno prenovljeni muzej s serijo dokumentarnih fotografij, videoposnetkov in različnih eksponatov, pa tudi v virtualni resničnosti predstavlja izolski morski in obmorski značaj. Obiskovalci se v kratkih dokumentarnih filmih, ki so nastali v sklopu projekta Mala barka 2, sofinanciranega iz programa Interreg Slovenija-Hrvaška, spoznavajo z modelarstvom, zgodovino izolskega ribištva in obnovo starih bark. V organizaciji Turistično informacijskega centra Izola.

 

Galerija Drat, Ljubljanska 20, Izola
Razstavi Parideja Di Stefana in Sandre Kocjančič

Paride Di Stefano združuje različne oblike umetnosti, predvsem slikarstvo, video in glasbo, v svojih delih pa obravnava vprašanje človekovega vedenja do življenjskega okolja, pri čemer želi ponuditi nove ideje in pozitivne rešitve.
Sandra Kocjančič (stalna razstava) v slovenski oblikovalski prostor vnaša razigranost in stilsko dovršenost z oblikovanjem nakita v posebni tehniki, pri kateri nastaja žična vezenina. Pri svojem delu uporablja srebro, zlato, baker, drage in okrasne kamne, včasih tudi odpadke ter druge materiale. V organizaciji galerije Drat.

 

Galerija Insula, Smrekarjeva 20, Izola
Razstava risb Andreja Pavliča

Akademski slikar Andrej Pavlič je priznan slovenski umetnik. Njegovo delo, izvedeno v klasično slikarski formi, je avtorsko prepoznavno in vseskozi precej edinstveno in samoniklo. Predstavljeni cikel Bionične risbe, ustvarjen v tehniki svinčnika na papirju, se dotika aktualnih problematik. Pavlič ob izvedbeni bravuri kot običajno ponuja bogato doživetje. V organizaciji galerije Insula.

 

In še več glasbe

 

V organizaciji Centra za kulturo, šport in prireditve Izola.

Park Pietro Coppo
Večerni koncerti v parku
26. 8., 20.30: OK Junior
29. 8., 20.30: Pop Outlet
30. 8., 20.30: Semikanta

Alietova ulica
Izola pod volti
30. 8., 21.00: Blaž Gantar (koncert opernih arij)

Vstop na dogodke programa In še več je brezplačen (izjema je koncert Ane Kravanja in Sama Kutina).