Pridruži se ekipi 17. festivala Kino Otok – Isola Cinema!

Med 25. in 39.  avgustom 2021 bo 17. mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema v Izolo pripeljal svež izbor neodvisnega avtorskega filma, filmskih pogovorov in prepoznavnih gostov z vsega sveta. Že sedemnajstič se bodo filmske vezi pletle tudi skozi vedrino in zanos mlade festivalske ekipe. Mednarodna ekipa prostovoljcev Kino Otoka z več kot 40 člani je garancija za aktivno mreženje, ki na široko odpira možnosti za nova sodelovanja v Sloveniji in tujini, generacije mladih zanesenjakov pa praktične izkušnje z Otoka uspešno prenašajo v profesionalne kariere.

K sodelovanju vabimo vse, ki imate radi film in se želite neformalno praktično usposobiti na področju organizacije filmskih in kulturnih dogodkov, da z nami zgradite nepozabno festivalsko izkušnjo.

Nudimo vam izkušnje v mednarodnem okolju, možnost opravljanja obvezne študijske prakse, druženje z uveljavljenimi mednarodnimi filmskimi ustvarjalci in ne nazadnje nova prijateljstva. Pomagali vam bomo, da boste lahko v naslednjih letih začeli samoiniciativno izvajati sorodne projekte in programe na področju kulture, izobraževanja in mladinskega dela, seveda pa želimo sodelovanje graditi tudi v prihodnjih izdajah festivala.

Otok se je v šestnajstih letih spontano razvil v prostor neformalnega praktičnega usposabljanja mladih, kar je naš odgovor na aktualno družbeno-ekonomsko situacijo. Posebno pozornost namenjamo vključevanju mladih v obliki praktičnega izobraževanja pod vodstvom mentorjev na številnih delovnih področjih organizacije festivala in sorodnih kulturno-izobraževalnih programih zavoda Otok. Poleg festivala skozi vse leto organiziramo filmske projekcije ter filmsko vzgojne dogodke ter tudi dogodke s slovenskimi in mednarodnimi partnerji pod prepoznavnim skupnim imenom ”Na Otoku”. Sodelujemo s številnimi organizacijami, kot so univerze, mladinski centri, študentski klubi in kulturna društva. Spodbujamo tudi mednarodno sodelovanje vrstnikov iz Slovenije in tujine.

V času festivala vam bodo naši mentorji v prijetnem delovnem vzdušju stali ob strani na številnih področjih:

 • pri organizaciji in produkciji kulturno-izobraževalnih programov,
 • razvoju promocije in odnosov z javnostmi,
 • skrbi za mednarodne festivalske goste,
 • vodenju festivalskih prizorišč in logistike festivala,
 • vodenju festivalskega kampa,
 • foto in video dokumentiranju festivala (ob prijavi priložite svoj portfolio),
 • pomoči v kuhinji in še marsičem.

Na naslednjih področjih pa bomo vaše pomoči veseli že dober mesec pred festivalom:

 • distribuciji promocijskih materialov (lepljenje plakatov, raznos letakov,…),
 • pisanju kratkih besedil,
 • zlaganju in kuvertiranju promocijskih materialov,
 • promociji festivala.


V času festivala je obvezna vsakodnevna prisotnost v Izoli
. V ta namen vam med festivalom nudimo:

 • prenočišče v festivalskem kampu,
 • prehrano,
 • festivalsko akreditacijo, s katero vam je v prostem času zagotovljen brezplačen vstop na vsa festivalska prizorišča.

 

Vsi, ki si želite sodelovati z nami, se lahko do 15. junija prijavite na SPLETNEM OBRAZCU.

Za dodatne informacije glede prostovoljskega dela nam lahko pišete na e-naslov koordinatorke prostovoljcev Neže Vilhelm: volunteers@isolacinema.org.

Po zaključku dela lahko prejmete tudi potrdilo o sodelovanju. Veselimo se odgovornih kandidatov, ki boste z veseljem z nami soustvarjali srečo na 17. festivalu – in morda postali del vsakoletne organizacijske ekipe ali bodoči ustvarjalci novih filmskih povezovanj.

Se vidimo na Otoku!