Pogovoriti se moramo o 17. festivalu Kino Otok in programu PRO Otok – dva vprašalnika!

Ekstraserijsko preteklo leto je prineslo tudi posebno izdajo 16. Kino Otoka, ki bo ekipi, gostom in obiskovalcem nedvomno ostala v spominu. Nenadna sprememba, sredi katere še vedno živimo, k sreči ni prekinila niza živih doživetij na filmskem otoku v Izoli, Ljubljani in širše. Še več, snidenja v živo so prav v letu 2020 dobila izjemen pomen. Zato vas srčno vabimo, da se med 25. in 29. avgustom 2021 srečamo v Izoli, na 17. mednarodnem filmskem festivalu Kino Otok – Isola Cinema. Festivalsko dogajanje bo prej in potem potekalo tudi v Ljubljani in v drugih krajih po Sloveniji ter na spletu.

Filmska kritičarka in urednica revije Ekran Ana Šturm je slikovito opisala izkušnjo ekstraserijskega 16. Kino Otoka, ki se je v Izoli odvil konec avgusta lani: “Ko konec decembra pretresam letošnje distopično, razpokano in osamljeno leto, zaznamovano z zdravstveno, socialno in politično krizo, se pogosto vračam k temu magičnemu večeru konec avgusta, ki se je v moj spomin ugnezdil kot eden od najlepših trenutkov letošnjega leta. Gre za enega od tistih dogodkov, ki so v 2020 zašli bolj kot ne po naključju, kot napaka, error sredi neprehodne digitalne džungle, kot zelena oaza na pogorišču sveta, kot oddaljen spomin nekega drugega življenja.” Lepo vabljeni k branju celotnega prispevka na tej povezavi.

Celoletne priprave 17. Kino Otoka usmerja velika želja, da bo festival tudi letos za čim več gostov in obiskovalcev pozitivna napaka v času, ki ne skopari s slabimi novicami, neskončnimi spremembami in nemogočimi izzivi. Zato se želimo pogovoriti z vami, dragi pretekli in prihodnji obiskovalci Kino Otoka ter vsi, ki želite sooblikovati prihodnost festivala. Za ta namen smo pripravili kratek vprašalnik v dveh različicah (prva je namenjena splošni javnosti, druga filmskim profesionalcem) in vas vabimo, da ga izpolnite. Vaši odgovori nam bodo v veliko pomoč pri oblikovanju vsebine in oblike letošnje in prihodnjih izdaj Kino Otoka, zato vam bomo za sodelovanje resnično hvaležni. Obe različici vprašalnika sta na voljo do 8. 3. 2021.

Klik na vprašalnik o festivalu Kino Otok za splošno javnost. 

Klik na vprašalnik o festivalu Kino Otok in programu PRO Otok za filmske profesionalce.

Producent 17. festivala Kino Otok – Isola Cinema je Otok, zavod za razvijanje filmske kulture. Festival smo tradicionalno pripravili v juniju, lani pa je zaradi epidemije prvič potekal konec avgusta. Zaradi spleta organizacijsko-finančnih razlogov smo se za enak izreden termin odločili tudi v letošnjem letu.

Spremljajte nas na naših družbenih medijih: www.isolacinema.orgfacebook.com/kino.otokinstagram.com/kinootok_isolacinema.