Katalog festivala Kino Otok na spletu!

Objavljen je katalog 16. mednarodnega filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema!

V razburkanem letu 2020 smo vam na 16. Kino Otoku predstavili 102 filma (od tega 36 celovečernih) na 126 projekcijah, festivalsko dogajanje je potekalo na 13 različnih lokacijah, gostili pa smo 65 gostov. Filmski program festivala je bil predstavljen v naslednjih kuriranih sekcijah:
Signali: Prodorni filmi izvirnih filmskih govoric in radikalnih vsebin.
Dobri sosedje: Filmi bližnjih in daljnih sosedov, sosedski odnosi, ki nas družijo in ne delijo.
Evropa 2.0: Filmski skok nazaj v prihodnost.
Chiaro-oscuro: Tiranija napredka: Žaromet na tematike v senci.
35-mm kult-ure: Poklon zgodovini filma. V času, ko je klasika postala kult.
Ljubo doma: Prebojni slovenski film.
Prijatelji: Carte blanche otoškim programskim prijateljem.
Silvanov zaliv: Poklon kinotekam in cinefilom.
Ekstraserijsko: Verižno gledanje serij.
Podmornica: Filmi in dejavnosti za otroke, mlade in družine.
Video na plaži: Udarni kratkometražci neodvisnih vzhajajočih avtorjev.

Festivalski program sta zaokrožila še PRO Otok, program festivala, ki je namenjen filmskih profesionalcem in drugi zainteresirani javnosti, ter In še več kot vabilo obiskovalcem z vseh vetrov, da v Izoli poleg filmskih predstav in s filmom povezanih programov obiščejo tudi druge kulturno-umetniške dogodke.

Festivalski program so v svet razmisleki sodelavcev in prijateljev festivala v slovenskem in angleškem jeziku, zbrani v festivalskem katalogu: Oskar Ban Brejc, Anja Banko, Kristian Božak Kavčič, Žiga Brdnik, Nicola Falcinella, Tosja Flaker Berce, Staša Fras, Helmut Groschup, Tomaž Grušovnik, Ester Ivakič, Matevž Jerman, Peter Karba, Aljaž Krivec, Alja Lobnik, Petra Meterc, Varja Močnik, Jan Mozetič, Jakob Nal Gorkič, Anže Okorn, Mila Peršin, Jasna Pintarič, Bor Pleteršek, Tina Poglajen, Anja Radaljac, Maj Repek, Muanis Sinanović, Ana Svetel, Jasmina Šepetavec, Nik Škorjanc, Lina Šoper Rijavec, Andrej Šprah, Nadina Štefančič, Ana Šturm, Jernej Trebežnik, Atila Urbančič, Jakob Vogrinec, Veronika Zakonjšek. Uvodni besedili sta prispevali direktorica festivala Tanja Hladnik in glavna selektorica filmskega programa Varja Močnik. Urednik kataloga je Robert Kuret, za prevode sta poskrbeli Maja Lovrenov in Alenka Ropret, notranjost je oblikovala Špela Drašlar, naslovnico pa Nina Vrhovec iz studia Multipraktik.


16. KINO OTOK – ISOLA CINEMA: FESTIVALSKI KATALOG

 

Vabljeni k branju!