O festivalu

Mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema je vse od leta 2004 festival v pravem pomenu besede: živo srečanje ustvarjalcev in obiskovalcev ob filmski umetnosti, z odličnim izborom filmov in s prepoznavnimi gosti z vsega sveta. Skrbno izbran filmski in spremljevalni program je Kino Otok postavil na zemljevid ključnih filmskih festivalov v širšem evropskem prostoru, o čemer priča tudi stalna podpora občinstva, ki ga je vsako leto več.

Kino Otok je filmska zgodba v nastajanju, projekcijam sledijo srečanja z ustvarjalci, delavnice, rojevajo se ideje, pogledi se ostrijo, krešejo se mnenja. Temelj festivala je pristno filmsko srečanje med vsemi udeleženci festivala, ključni element pa odmeven filmski in spremljevalni program za občinstvo ljubiteljsko in profesionalno občinstvo vseh generacij, ki vključuje projekcije, srečanja z gosti, delavnice, filmsko-vzgojni program Podmornica – Otok za mularijo, pa tudi nočni festivalski utrip v ritmih izolske plaže Svetilnik.

Podporo nam že od vsega začetka izkazujejo številne organizacije in posamezniki, ki omogočajo, da obmorska Izola vedno znova resnično zaživi kot pravi filmski otok. Mediteranski karakter festivala se kaže v ravnovesju med sproščenostjo in temperamentom, ki učinkuje kot čarobna otoška formula – kdor nas je kdaj koli obiskal, se želi vedno znova vračati.